Биографије аутора, РЕЗ, Број 1, 2016.

Стефан Басарић (Суботица, 1993). Студент српска књизевност и језика на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише прозу и поезију, првенствено прозу.

Дениса Бећирбашић, (Пријепоље, 1992). Дипломирала на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду. Пише прозу и есејистику.

Марина Блашковић (Нови Сад, 1992). Завршила основне студије на смеру примењене фотографије, и специјализацију на смеру илустрације на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду. Са својим фотографијама учествовала на више колективних изложби у галерији Фото кино и видео савеза Војводине. Ушла у најужи избор часописа Рефото на тему Аутопортрет, учествујући на изложби у Артгет галерији у Културном центру Београда.  Такође учестовала и на фестивалу илустрација BookIll Fest'' у организацији Банатског културног центра и Новосадског сајма, где је добила похвалу за илустрације песничке књиге ''Влати траве'' Волта Витмена.

Исидора Бобић (Нови Сад, 1992), апсолвенткиња је српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију, есеје, прозу и критику. Бави се и превођењем поезије. Објављивала у Српској вили, Међутиму, СловуЋириловом. На конкурсу „Сија књига мајке Ангелине“ добила награду за једног од 10 најбољих песника. Ужа интересовања: теорија и методологија проучавања књижевности, поетика високе модерне, савремена македонска поезија, естетика, аналитичка и трансакциона психологија. Оснивач је, уредник и лектор часописа Рез.

Владимир Виденовић (Зајечар, 1991). Апсолвент на Електронском факултету у Нишу, смер телекомуникација. Вишегодишњи члан књижевног клуба „Прејака реч“. Пише поезију, објављује на блоговима.

Ивана Вицикнез (Вршац, 1991) дипломирала на Одсеку за српску књижевност и језик Филозофског факултета у Новом Саду (основне и мастер студије). Пише есеје. Поред српске књижевности интересује је позориште, филм, култура и цивилизација хиспанског света.

Сенка Влаховић Филипов (Нови Сад, 1985) дипломирала је примењену фотографију,  специјализирала илустрацију књиге, а мастер рад је одбранила на тему видео-илустрације књиге. Члан је УЛУПУДС. Оснивач је, директор и члан жирија Фестивала илустрације књиге BookILL Fest у оквиру Салона књига у Новом Саду. 2013. године објавила је књигу О илустровању књига поезије: историја, теоприја, пракса, која је друга књига из области теорије илустрације објављена на српском језику. 2015. године објавила је књигу Видео-илустрација књиге: Нови поглед на илустрацију и креирање имиџа књиге у јавности, која је на 60. Међународном сајму књига у Београду понела Награду УЛУПУДС-а за најбољу књигу у области теорије визуелене комуникације. Учествовала је на Међународном симпозијуму о илустрацији у оквиру Бијенала илустрације у Братислави 2015. године. Графички је обликовала преко 200 књига у издању БКЦ-а, где и ради. До сада је имала 26 самосталних изложби, 20-ак видео пројекција својих радова, и учешћа на бројним колективним жирираним изложбама у земљи и иностранству. Оснивач je и уредник Реза. Интернет презентација: www.senkavlahovicfilipov.blogspot.rs

Фата Егановић (Шабац, 1991). Студент на Филозофском факултету, Одсек за српска књижевност и језик, четврта година.

Миљан Живаљевић (Крушевац, 1992). Основну школу завршио у Великом Шиљеговцу, три године средње у крушевачкој гимназији да би четврту завршио у Новом Саду, гимназија „Исидора Секулић“. Године 2011. уписује Компаративну књижевност на ФФ у Новом Саду, и тренутно је апсолвент. Пише поезију, активно се бави музиком. Поред књижевности и музике интересује се за религију, окултизам, филм и медије.

Сара Мајсторовић (Нови Сад, 1993). У Канади је завршила основну школу где је стекла темељно знање енглеског и француског језика. Потом је завршила Гимназију „Исидора Секулић,“ у Новом Саду, са одличним успехом. Дипломирала је Компаративну књижевност са теоријом књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Добитница је стипендије „Доситеја“ Фонда за младе таленте при Министарству омладине и спорта. Објављивала је приче, преводе и приказе у студентском часопису Међутим. Пише поезију и прозу на српском и на енглеском. Интересује је савремена англо-америчка књижевност, превођење, али и митологија, народна традиција и историја религије. Сада је на мастер студијама компаративне књижевности у Новом Саду. 

Филип Маринковић (Крушевац, 1992). Апсолвент српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду.

Виолета Митровић, (Нови Сад, 1989). Основне и мастер студије српске књижевности завршила на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише есеје и књижевну критику, објављује у периодици.

Катарина Пантовић (Београд, 1994), студенткиња је треће године основних студија на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Пише и објављује поезију и књижевну критику.  Добитница је следећих награда за поезију и есејистику: II награда на 49. Дисовом пролећу за најбољи есеј (2012), награда Свесловенског књижевног друштва за поезију Војислав Илић (2013), финалисткиња 20. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ (2013). Бави се сликарством и уметничком фотографијом, за шта је добила много међународних награда. Преводи са енглеског језика. Живи у Новом Саду.

Милош Предојевић (Црвенка, 1990). Апсолвент је на одсеку за Српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Аутор је кратких прича. Поред књижевности бави се и психологијом.

Дуња Радонић (Бачка Паланка, 1992). Живи у Новом Саду и завршава студије енглеског језика на Филозофском факултету.

Душан Станковић (Лесковац, 1991). Дипломирао на Одсеку за филозофију Филозофског факултета у Новом Саду 2015. године. Дипломирао са радом на тему појма Кантове трансценденталне аперцепције. Бави се и превођењем научних радова са енглеског. Уже поље интересовања: Ничеова философија.

Никола Стефановић (Ниш, 1991). Завршио философију на Нишком факултету 2015. године. Пише поезију, али сем на сопственом блогу, није објављивао. Живи и ствара у Нишу.

Виолета Митровић, рођена 1989. у Новом Саду. Основне и мастер студије српске књижевности завршила на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише есеје и књижевну критику, објављује у периодици.

Виктор Шкорић (Зрењанин, 1991), дипломирао на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду и одбранио мастер рад са темом „Детињство као извориште приповедања: Данило Киш и Томас Вулф“. Објавио књигу прича „Давнина, ружа и прах“ (2011), а у припреми му је студија о стваралаштву Душана Васиљева. Поред прозе, пише и есеје и књижевне приказе; објављивао у периодици и у неколицини зборника. Добитнике је Бранкове награде Матице српске за 2014. годину, као и за најбољу хумористично-сатиристичну причу на Сремчевим данима у Елемиру. Бивши уредник студентског часописа Међутим. Интересује се за авангардну књижевност, послератно прозно стваралаштво у српској књижевности, филм и средњоевропске културе. Оснивач и уредник Реза.

Иван Штерлеман (Сремска Митровица, 1990), завршио је основне студије српске књижевности и језика на Филозофском факултету у Новом Саду (2009-2013) на ком је под менторством проф. др Слободана Владушића одбранио и мастер рад ,,Данило Киш и француски нови роман’’ (2014) за који је награђен ,,Бранковом наградом’’ Матице српске 2015. године. Објављивао у Летопису матице српске, Савременику, Трагу, Детињству. Есеј ,,Енциклопедијски лавиринт“ је уврштен у зборнику радова Летеће виолине Милорада Павића (2015), а поезија и проза у зборник Столеће сигнализма (2014). Тренутно ради на дисертацији „Естетика сигнализма“ под менторством проф. др Гојка Тешића. Интересовања: сигнализам, визуелна поезија, мултимедијална уметност, поетика простора, књижевност и филм.





РЕЗ, Број 1, 2016.