Биографије аутора, РЕЗ, Број 6, 2018.


Марина Блашковић (Нови Сад, 1992). Завршила основне студије на смеру примењене фотографије, и специјализацију на смеру илустрације на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду. Са својим фотографијама учествовала на више колективних изложби у галерији Фото кино и видео савеза Војводине. Ушла у најужи избор часописа Рефото на тему Аутопортрет, учествујући на изложби у Артгет галерији у Културном центру Београда.  Такође учестовала и на фестивалу илустрација „BookIll Fest'' у организацији Банатског културног центра и Новосадског сајма, где је добила похвалу за илустрације песничке књиге ''Влати траве'' Волта Витмена. 

Исидора Бобић (Нови Сад, 1992). Дипломирани филолог србиста. Студенткиња мастер студија српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију и есеје, преводи поезију са македонског, објављује у периодици.Стипендисткиња је међународног пројекта студентске размене Erasmus+, те је у периоду између фебруара и јула 2017. године студирала на Одсеку за србистику, на Јагелонском универзитету у Кракову. Осниватељка је, уредница и лекторка "Рез"-а, часописа младих за књижевност и уметност. 

Срђан Видрић (Зрењанин, 1987). Основне и мастер студије српске књижевности и језика завршио на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише есеје и књижевну критику, објављује у периодици. 

Јелена Вукановић (Београд, 1994). Апсолвент Филолошког факултета, Одсек за српску књижевност и језик. 

Давор Громиловић (Сомбор, 1985). Визуелни уметник, живи и ствара у Сомбору, у Србији. До сада је имао 16 самосталних и преко 60 групних изложби. Његова дела се могу наћи у различитим уметничким и приватним колекцијама, а његови радови су објављивани у многобројним књигама, магазинима и публикацијама из целога света. Иако су слика и цртеж главне области његових креативних истраживања, он испољава своју креативну способност и посвећеност и ка другим уметничким формама као што су рад на муралима, илустрацијама, графикама, уметничким фанзинима и дизајну мајица.

Денис Дарабашић (Сремска Митровица, 1990). Струковни инжењер ИТ-а. Пише прозу и поезију. Тренутно ради на превођењу библиографије Сумера и на својој првој збирци песама. Интересовања: ране цивилизације, мистицизам, езотерија, књижевност, мултимедије.

Фата Егановић (Шабац, 1991). Студент на Филозофском факултету, Одсек за српска књижевност и језик, мастер.

Сара Мајсторовић (Нови Сад, 1993). У Канади је завршила основну школу где је стекла темељно знање енглеског и француског језика. Потом је завршила Гимназију „Исидора Секулић,“ у Новом Саду, са одличним успехом. Дипломирала је Компаративну књижевност са теоријом књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Добитница је стипендије „Доситеја“ Фонда за младе таленте при Министарству омладине и спорта. Објављивала је приче, преводе и приказе у студентском часопису Међутим. Пише поезију и прозу на српском и на енглеском. Интересује је савремена англо-америчка књижевност, превођење, али и митологија, народна традиција и историја религије. Сада је на мастер студијама компаративне књижевности у Новом Саду. 

Филип Маринковић (Крушевац, 1992). Завршио српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, где је одбранио и мастер рад.

Петар Матовић (Ужице, 1978). Завршио је студије српске књижевности у Београду. Пише поезију и есеје, објављује у периодици, заступљен у више антологија; песме су му преведене на више језика. Објавио је три збирке песама: „Камени комади“ (1996), „Кофери Џима Џармуша“ (2009) и „Одакле долазе даброви“ (2013).

Дамјан Миливојевић (Зворник, БиХ, 1999). Живи у Зрењанину од 2001. године и ученик је природно-математичког смера Зрењанинске гимназије. Пише поезију. Интересовања: књижевност и језик (полонистика, русистика, англистика), сликарство, филозофија, историја, математика, филм.

Ђорђе Мирков (Зрењанин, 1985). Завршио Средњу уметничку школу „Богдан Шупут“ у Новом Саду, смер ликовни техничар. Ликовну академију у Новом Саду, смер сликарство, завршио је у класу Душана Тодоровића. Поред сликарства, интересовања му чине спорт, природа, лов, риболов; уже поље интересовања – импресионизам.

Марија Михаиловић (Лозница, 1991). Завршила основне и мастер студије на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду. Пише есеје и критику.

Катарина Пантовић (Београд, 1994). Студенткиња мастер студија на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Пише и објављује поезију и књижевну критику.  Добитница је следећих награда за поезију и есејистику: II награда на 49. Дисовом пролећу за најбољи есеј (2012), награда Свесловенског књижевног друштва за поезију Војислав Илић (2013), финалисткиња 20. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ (2013), Бранкова награда за најбољи есеј (2016). Стипендисткиња је међународног пројекта студентске размене Erasmus+, те је у периоду између априла и септембра 2016. године студирала на Одсеку за славистику, на факултету Мартин Лутер у Халеу, Немачка. Чланица је књижевно-глумачке трупе Књижевни дужници. Бави се сликарством и уметничком фотографијом, за шта је добила више међународних награда. Преводи са енглеског језика. Живи у Новом Саду.

Ирена Ристић (Сремска Митровица, 1993). Студенткиња мастера српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише прозу есеје. Члан уредништва и лекторка у Резу.

Иван Рошко (Дубровник, 1993). Апсолвент дипломског студија савремене историје и социологије на Филозофском факултету Свеучилишта у Загребу. Дугогодишњи члан Клуба студената социологије Дискрепанција с истог факултета. Академске године 2014/2015. секретар, а академске године 2015/2016. и председник Дискрепанције. Тренутно члан уредништва часописа Дискрепанција. Летњи семестар академ. године провео на студијском боравку на Јагелонском универзитету у Кракову, смер историја.

Ана Секулић (Нови Сад, 1994). Апсолвенткиња компаративне књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију и есеје, а у слободне време се бави фотографијом. Волонтира у камповима за интеграцију и едукацију деце из социјално угрожених група. Ужа интересовања су јој уметност, естетика, филозофија, религија, новинарство, а велика љубав језици, нарочито пољски, кога учи поред енглеског и италијанског.

Срђан Сивчев (Кикинда, 1991). Бивши ученик Основне школе „Ђура Јакшић“ и Гимназије „Душан Васиљев“ (обе из Кикинде). Дипломирао и одбранио мастер рад на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсеку за историју. Један од оснивача Историјског друштва Кикинде. Објављивао радове и чланке у локалној штампи, као и у Гласнику Историјског архива у Кикинди.

Владимир Стефановић (Крагујевац, 1981). Завршио Филозофски факултет у Београду на Одсеку за филозофију. Написао неколико текстова за позоришне представе које је и сам режирао (Изневерени, Где је тачка?). Пише приче и есеје.

Стефан Цветковић (Лесковац, 1990). Дипломирао на Одсеку за англистику Филозофског факултета у Новом Саду (2016) где је тренутно на мастер студијама. Уже области интересовања: научна фантастика, магијски реализам, и утопија у енглеској књижевности. Тренутно се бави истраживањем манипулаторне улоге маркетинга као средства за креирање стварност потрошача кроз научно-фантастичну књижевност. Тренутно живи од онлајн маркетинга (парадокс?). Пише поезију, прозу и есеје, преводи са енглеског језика, а бави се и аудио инжењерингом, музичком и видео продукцијом. Члан хип-хоп бендова Тандрпрц и Куе!?.

Виктор Шкорић (Зрењанин, 1991), дипломирао на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду, где је и одбранио мастер рад. Објавио књигу прича „Давнина, ружа и прах“ (2011) и књигу есеја о стваралаштву Душана Васиљева под насловом „Магле, ноћи и жице“. Поред прозе, пише и есеје и књижевне приказе; објављивао у периодици (часописи: Летопис Матице српске, Златна греда, Траг, Ковине, Багдала, Кораци, темишварски Књижевни живот) и у неколицини зборника. Добитнике је Бранкове награде Матице српске за 2014. годину, као и за најбољу хумористично-сатиристичну причу на Сремчевим данима у Елемиру. Члан Друштва књижевника Војводине и члан-сарадник Матице српске. Бивши уредник студентског часописа Међутим; уредник едиције КОВ у Књижевној општини Вршац. Интересује се за авангардну књижевност, послератно прозно стваралаштво у српској књижевности, филм и средњоевропске културе. Оснивач и уредник Реза.

Иван Штерлеман (Сремска Митровица, 1990), завршио је основне студије српске књижевности и језика на Филозофском факултету у Новом Саду (2009-2013) на ком је под менторством проф. др Слободана Владушића одбранио и мастер рад ,,Данило Киш и француски нови роман’’ (2014) за који је награђен Бранковом наградом Матице српске 2015. године. Објављивао у Летопису матице српске, Савременику, Трагу, Детињству. Есеј ,,Енциклопедијски лавиринт’’ је уврштен у зборнику радова Летеће виолине Милорада Павића (2015), а поезија и проза у зборник Столеће сигнализма (2014). Тренутно ради на дисертацији „Естетика сигнализма“ под менторством проф. др Гојка Тешића. Интересовања: сигнализам, визуелна поезија, мултимедијална уметност, поетика простора, књижевност и филм.




РЕЗ, Број 6, 2018.