Биографије аутора, РЕЗ, Број 3, 2016.

Марина Блашковић (Нови Сад, 1992). Завршила основне студије на смеру примењене фотографије, и специјализацију на смеру илустрације на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду. Са својим фотографијама учествовала на више колективних изложби у галерији Фото кино и видео савеза Војводине. Ушла у најужи избор часописа Рефото на тему Аутопортрет, учествујући на изложби у Артгет галерији у Културном центру Београда.  Такође учестовала и на фестивалу илустрација BookIll Fest'' у организацији Банатског културног центра и Новосадског сајма, где је добила похвалу за илустрације песничке књиге ''Влати траве'' Волта Витмена.

Исидора Бобић (Нови Сад, 1992). Апсолвенткиња српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију и есеје, преводи поезију са македонског. Тренутно ради на превођењу збирке Човечки тишини (2016), најновије песничке књиге савременог македонског аутора Борчета Панова. Ужа интересовања: теорија и методологија проучавања књижевности, поетика високе модерне, преводилаштво, естетика, аналитичка и трансакциона психологија. Осниватељка је, уредница и лекторка часописа Рез.

Владимир Виденовић (Зајечар, 1991). Апсолвент на Електронском факултету у Нишу, смер телекомуникација. Вишегодишњи члан књижевног клуба „Прејака реч“. Пише поезију, објављује на блоговима.

Сенка Влаховић Филипов (Нови Сад, 1985) дипломирала је примењену фотографију, специјализирала илустрацију књиге, а мастер рад је одбранила на тему видео-илустрације књиге. Члан је УЛУПУДС-а и Матице српске. Оснивач је, директор и члан жирија Фестивала илустрације књиге BookILL Fest у оквиру Салона књига у Новом Саду. 2013. године објавила је књигу „О илустровању књига поезије: историја, теорија, пракса“, која је друга књига из области теорије илустрације објављена на српском језику. 2015. године објавила је књигу „Видео-илустрација књиге: Нови поглед на илустрацију и креирање имиџа књиге у јавности“, која је на 60. Међународном сајму књига у Београду понела Награду УЛУПУДС-а за најбољу књигу у области теорије визуелене комуникације. Учествовала је на Међународном симпозијуму о илустрацији у оквиру Бијенала илустрације у Братислави 2015. године. Графички је обликовала преко 250 књига у издању БКЦ-а, где и ради. До сада је имала 26 самосталних изложби, 30-ак видео пројекција својих радова, и учешћа на бројним колективним жирираним изложбама у земљи и иностранству. Оснивач je и уредник Реза. Интернет презентација: www.senkavlahovicfilipov.blogspot.rs

Петар Вучковић (Бачка Топола, 1995). Студент на Одсеку за компаративну књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију.

Јелена Зеленовић (Петроварадин, 1993). Студенткиња на Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, четврта година; писац-сарадник на Новом Полису.

Сара Мајсторовић (Нови Сад, 1993). У Канади је завршила основну школу где је стекла темељно знање енглеског и француског језика. Потом је завршила Гимназију „Исидора Секулић,“ у Новом Саду, са одличним успехом. Дипломирала је Компаративну књижевност са теоријом књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Добитница је стипендије „Доситеја“ Фонда за младе таленте при Министарству омладине и спорта. Објављивала је приче, преводе и приказе у студентском часопису Међутим. Пише поезију и прозу на српском и на енглеском. Интересује је савремена англо-америчка књижевност, превођење, али и митологија, народна традиција и историја религије. Сада је на мастер студијама компаративне књижевности у Новом Саду. 

Ивана Маринков (Нови Сад, 1991). Докторанткиња на Филозофском факултету у Новом Саду. На истом факултету је завршила основне студије германистике и одбранила мастер рад са темом: „Мотив духа код Фридриха де ла Мот Фукеа и Хајнриха фон Клајста“. Освојила је 2015. године прво место на интернационалном такмичењу у писању есеја Гетеовог друштва у Вајмару. Интересује се за немачку књижевност ХIX века (са акцентом на романтизам), фантастичну књижевност, књижевно превођење и јапанску аниме и манга културу.

Виолета Митровић (Нови Сад, 1989). Основне и мастер студије српске књижевности завршила на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише есеје и књижевну критику, објављује у периодици.

Марија Михаиловић (Лозница, 1991). Завршила основне студије на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду. Тренутно на мастер студијама. Пише есеје и критику.

Милован И. Мркајић (Зрењанин, 1980). Гимназију је похађао у Српској Црњи, након које завршава Вишу педагошку академију у Кикинди. До сада је објављивао песме у неколико заједничких збирки, у оквиру књижевног клуба "Ђура Јакшић" из Српске Црње, чији је члан био неколико година, ("Песничка књига", "Време мамуза доколичаре"). Објавио је и две самосталне збирке песама. Прву збирку "Благост ишчекивања" 2014. год. у издању Банатског културног центра, а другу "Прамен Сунца" 2016. год. у издању Културног центра Новог Сада. Живи и ствара у Војвода Степи.

Ненад Панић (Рума,1992). Живи у Сремској Митровици и пише кратку прозу. Студира српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Поред књижевности, интересују га психологија, музика и астрологија.

Катарина Пантовић (Београд, 1994), студенткиња је треће године основних студија на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Пише и објављује поезију и књижевну критику.  Добитница је следећих награда за поезију и есејистику: II награда на 49. Дисовом пролећу за најбољи есеј (2012), награда Свесловенског књижевног друштва за поезију Војислав Илић (2013), финалисткиња 20. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ (2013). Бави се сликарством и уметничком фотографијом, за шта је добила много међународних награда. Преводи са енглеског језика. Живи у Новом Саду.

Лазар Петковић (Буниброд, 1994). Студент философије на Филозофском факултету у Новом Саду. Поред философије интересује се и за психоанализу, естетику, уметност.

Никола Раусављевић (Карловац, Хрватска, 1991) Дипломирао на Одсеку за српску књижевност и језик у Новом Саду. Један од оснивача и члан рецитаторске дружине „Међу нама“. Области интересовања: поезија, говорништво.

Ирена Ристић (Сремска Митровица, 1993). Студент је српске књижевности и језика на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише прозу и поезију, првенствено прозу. Освојила је треће место за најлепшу љубавну песму на Фестивалу хумора за децу 2008. године, а песме из млађих дана су јој издате у оквиру Међународног зборника поезије и прозе „Све боје лета“ под покровитељством издавачке куће СВЕН, као и у „Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре“ под покровитељством културно-издавачког центра Српска кућа из Пожаревца. До сада јој је једна прича објављена у часопису Међутим и једна у Резу.

Срђан Сивчев (Кикинда, 1991). Бивши ученик Основне школе „Ђура Јакшић“ и Гимназије „Душан Васиљев“ (обе из Кикинде). Дипломирао и одбранио мастер рад на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсеку за историју. Објављивао радове и чланке у локалној штампи, као и у Гласнику Историјског архива у Кикинди.

Душан Станковић (Лесковац, 1991). Дипломирао на Одсеку за филозофију Филозофског факултета у Новом Саду 2015. године. Дипломирао радом на тему појма Кантове трансценденталне аперцепције. Бави се и превођењем научних радова са енглеског. Уже поље интересовања: Ничеова философија, уметност, естетика, култура.

Владимир Стефановић (Крагујевац, 1981). Завршио Филозофски факултет у Београду на Одсеку за филозофију. Написао неколико текстова за позоришне представе које је и сам режирао (Изневерени, Где је тачка?). Пише приче и есеје.

Никола Стефановић (Ниш, 1991). Завршио философију на Нишком факултету 2015. године. Пише поезију, али сем на сопственом блогу, није објављивао. Живи и ствара у Нишу.

Виктор Шкорић (Зрењанин, 1991), дипломирао на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду и одбранио мастер рад са темом „Детињство као извориште приповедања: Данило Киш и Томас Вулф“. Објавио књигу прича „Давнина, ружа и прах“ (2011) и књигу есеја о стваралаштву Душана Васиљева под насловом „Магле, ноћи и жице“. Поред прозе, пише и есеје и књижевне приказе; објављивао у периодици и у неколицини зборника. Добитнике је Бранкове награде Матице српске за 2014. годину, као и за најбољу хумористично-сатиристичну причу на Сремчевим данима у Елемиру. Члан Друштва књижевника Војводине и члан-сарадник Матице српске. Бивши уредник студентског часописа Међутим. Интересује се за авангардну књижевност, послератно прозно стваралаштво у српској књижевности, филм и средњоевропске културе. Оснивач и уредник Реза.


Иван Штерлеман (Сремска Митровица, 1990), завршио је основне студије српске књижевности и језика на Филозофском факултету у Новом Саду (2009-2013) на ком је под менторством проф. др Слободана Владушића одбранио и мастер рад ,,Данило Киш и француски нови роман’’ (2014) за који је награђен Бранковом наградом Матице српске 2015. године. Објављивао у Летопису матице српске, Савременику, Трагу, Детињству. Есеј ,,Енциклопедијски лавиринт’’ је уврштен у зборнику радова Летеће виолине Милорада Павића (2015), а поезија и проза у зборник Столеће сигнализма (2014). Тренутно ради на дисертацији „Естетика сигнализма“ под менторством проф. др Гојка Тешића. Интересовања: сигнализам, визуелна поезија, мултимедијална уметност, поетика простора, књижевност и филм.

РЕЗ, Број 3, 2016.